Pozvánka na letní školu vězeňství

Letní škola vězeňství se sestává z týdenního bloku seminářů a diskuzí s odborníky, kteří se v rámci různých profesí věnují vězeňství. Zájemci tak budou mít možnost se s touto problematikou seznámit z několika úhlů pohledu. Letošní ročník bude zaměřen zejména na různé skupiny odsouzených.

Mezi probírané skupiny budou patřit např. odsouzeni s duševními poruchami, o kterých bude hovořit hlavní psycholog Vězeňské služby ČR Václav Jiřička. Zkušenosti žen ve výkonu trestu odnětí svobody popíše Gabriela Slováková, bývalá dlouholetá ředitelka ženské věznice ve Světlé nad Sázavou. O drogově závislých ve vězení bude povídat Tomáš Koňák z Generálního ředitelství VS ČR.

Účastníci letní školy se mohou těšit i na další přednášky z teorie i praxe vězeňství, například na další zástupce Vězeňské služby ČR, akademické sféry či zaměstnance Kanceláře Veřejného ochránce práv. Jejich seznam bude postupně aktualizován na webové stránce letní školy.

Letní škola bude završena detailní návštěvou Věznice Jiřice.

Více informací o letní škole, která se koná 26. – 30. června 2022 v Praze, najdete ZDE. Přihlašování je otevřeno do 17. dubna 2022. Letní škola je vedena jako předmět na Právnické fakultě Univerzity Karlovy se třemi kredity.

PLAKÁT

Úvod > Akce a Nabídky práce > Pozvánka na letní školu vězeňství