Zpřístupnění děl v Národní digitální knihovně

Rádi bychom Vás informovali, že od 2.11. jsou opět díky dohodě Národní knihovny se správci autorských děl zpřístupněna všechna digitalizovaná díla v Národní digitální knihovně (NDK) pro studenty a pedagogy vyšších odborných a vysokých škol a vědecké pracovníkyZ důvodu omezení šíření nelegálních kopií není možné digitalizovaná díla stahovat nebo tisknout, díla lze pouze prohlížet online.

K digitalizovaným dílům se můžete dostat dvěma odkazy, a to buď přes portál NDK: https://ndk.cz/podminky-zpristupneni?target=https://ndk.cz/ nebo také portál MZK (Moravská zemská knihovna): https://dnnt.mzk.cz/podminky-zpristupneni?target=https://dnnt.mzk.cz/.

Z důvodu aktuálního přetížení digitální knihovny prosím počítejte s časovou prodlevou načítání obsahu digitální knihovny.

K obsahu NDK se můžete dostat následovně:

1.       Nejdříve zaškrtněte políčko Souhlasím s podmínkami použití a poté se klikněte na odkaz Přihlásit knihovním účtem/eduID:

 

 

2.       Vyberte ze seznamu institucí přihlášení přes univerzitní účet Univerzita Karlova:

 

cid:image004.png@01D6B10B.E4811630

 

3.       Budete přesměrování na přihlášení v Centrální autentizační službě. Po přihlášení fakultními údaji (stejnými jako např. do SIS nebo Moodle) můžete začít číst.

Úvod > Nástěnka > Zpřístupnění děl v Národní digitální knihovně